Meniu

miercuri, 29 martie 2017

Biserica de lemn din Bucea

Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Bucea se află în localitatea omonimă din județul Cluj, comuna Negreni. Biserica a fost ridicată la sfârșitul secolului al XVIII-lea, în anul 1791.

Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Bucea, județul Cluj

Lăcașul de cult este construit pe un plan dreptunghiular, cu naos boltit semicircular și pronaos de formă dreptunghiulară, cu absida altarului decroșată, poligonală cu patru laturi. Pridvorul se află pe partea de sud, acolo unde este și ușa de intrare. Ancadramentul acesteia este ornat cu motive geometrice și spirale iar exteriorul cu motivul frânghiei răsucite. Acoperișul de șindrilă este tronat de un turn zvelt (deasupra pronaosului), cu un foișor acoperit la rândul lui de baza lărgită a fleșei. Pictura interioară este realizată în anul 1880 așa cum ne arată o inscripție aflată pe bolta naosului și este atribuită zugravului de biserici Dionisie Iuga din Nicola. Biserica se află pe noua listă a monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă atât plăcerea recreerii într-un loc liniștit, cât și ambianța și confortul modern, ideal pentru petrecerea unei vacanțe reușite. Vă așteptăm cu drag!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *