Meniu

luni, 3 aprilie 2017

Biserica de lemn din Bercea

Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Bercea se află în localitatea omonimă din județul Sălaj, sat ce aparține comunei Sânmihaiu Almașului. Aceasta datează din cea de-a doua jumătate a secolului al XVIII-lea.

Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Bercea

Lăcașul de rugăciune a fost ridicat (pe un teren de piatră) în anul 1862 de credincioșii satului, sub îndrumarea meșterului Ștefan Teodor, fiul lui Ștefan Ioan. Edificiul arhitectural este construit în plan dreptunghiular, din lemn; cu pronaos, naos și altar. Biserica este tencuită în exterior. Pictura interioară este atribuită zugravul Naghiu din Zalău. Acoperișul de tablă este flancat de un turn cu o înălțime de 25 m, întrerupt de un foișor cu arcade, acoperit de baza lărgită a fleșei. Turnul adăpostește un clopot turnat în 1736. Cu toată valoarea ei de a ilustra un context istoric deosebit, surprins în documentele vremii, biserica nu se află pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *