Meniu

Biserica de lemn din Frâncești

Biserica de lemn „Sfântul Gheorghe” din Frâncești se află în cătunul Boacșa din satul Frâncești, comuna Peștișani, județul Gorj. Aceasta a fost ridicată în anul 1823 și se află pe noua listă a monumentelor istorice din România.

Biserica de lemn „Sfântul Gheorghe” din Frâncești, județul Gorj

Lăcașul de rugăciune a fost construit din bârne de stejar, în plan dreptunghiular: cu pridvor, pronaos, naos și altar. Acoperișul de șindrilă este flancat de un turn scund cu foișor. Datorită nepăsării autorităților statului și lipsei de interes manifestate de unii slujitori ai bisericii, zestrea patrimonială din interiorul edificiului arhitectural a rămas pradă degradării și sustragerii obiectelor de cult. Începând cu anul 2002, câțiva oameni inimoși din satul Frâncești au început lucrările de consolidare; astfel: în acel an s-a refăcut fundația, în 2003 s-a recondiționat acoperișul, bolta, pridvorul, grinzile; în 2004 s-a podit pe jos iar în anul 2005 s-a realizat catapeteasma. 


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *