Meniu

Biserica de lemn din Porț

Biserica de lemn „Înălțarea Domnului” din Porț se află în localitatea omonimă din vestul județul Sălaj, sat aparținător comunei Marca. Aceasta datează din anul 1792, așa cum ne arată o inscripție încrustată în grinda superioară a ancadramentului ușii de intrare în biserica bărbaților.

Biserica de lemn „Înălțarea Domnului” din Porț, Sălaj

Lăcașul de rugăciune a fost ridicat după un plan dreptunghiular: cu pridvor, pronaos, naos și altar. Naosul și pronaosul au pardosele de scândură și tavane boltite. Acoperișul cu învelitoare de șindrilă este flancat de un turn pătrat înălțat deasupra pronaosului. Turnul este întrerupt de un foișor deschis susținut de opt arcade, câte două pe fiecare latură. Foișorul este acoperit de baza lărgită a fleșei. Pictura interioară cu influențe baroce a fost realizată de un pictor necunoscut. Edificiul arhitectural se află pe noua listă a monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *