Meniu

luni, 17 aprilie 2017

Biserica de lemn din Remetea Chioarului

Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Remetea Chioarului se află în sud-vestul județului Maramureș, în zona etno-folclorică, istorică și culturală a Tării Chioarului. Edificiul arhitectural a fost înălțat în secolul XVIII.

Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Remetea Chioarului 

Lăcașul de rugăciune a fost ridicat în arhitectură specifică bisericilor de lemn maramureșene. Acesta are un plan dreptunghiular: cu un pridvor cu trei arcade (sprijinite pe patru stâlpi masivi) decorate cu motive alveolare; pronaos cu tavan drept și podele de lemn; naos cu pardoseală din lespezi de piatră și altar cu absidă decroșată, pentagonală. Acoperișul cu învelitoare din draniță (scândurelele subțiri de lemn de brad, mai mari decât șindrila) este flancat de un turn pătrat înălțat deasupra pronaosului, cu o treaptă la mijloc și un balcon, deasupra căruia se înalță coiful și fleșa. Pictura interioară este degradată. Biserica se află pe noua listă a monumentelor istorice din România.



Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *