Meniu

duminică, 2 aprilie 2017

Biserica de lemn din Sânmihaiu Almaşului

Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sânmihaiu Almaşului se află în localitatea omonimă din județul sălaj și datează de la sfârșitul secolului al XVIII-lea.

Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sânmihaiu Almaşului, Sălaj

Biserica a fost construită (în plan dreptunghiular) din bârne de gorun prinse la capete în chetori. Micul lăcaș dispune de cele trei încăperi (pronaos, naos şi altar) specifice tuturor bisericilor din Transilvania acelor vremuri. Pe latura de sud se află pridvorul și ușa de intrare. Talpa bisericii se sprijină pe o fundație de piatră. Acoperișul de șindrilă este tronat de un turn zvelt (ce se ridică deasupra pronaosului) cu un mic foișor acoperit la rândul lui de baza lărgită a fleșei. Pictura interioară a fost realizată în anul 1794 și este atribuită zugravului de biserici Ioan Pop din Românași. Lăcașul de rugăciune se află pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *