Meniu

Biserica de lemn din Sânpaul

Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sânpaul se află în localitatea omonimă din județul Cluj. Aceasta datează din cea de-a jumătate a secolului al XVIII-lea.

Biserica de lemn „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sânpaul, Cluj

Lăcașul de cult este construit în plan dreptunghiular din bârne de gorun îmbinate la capete în chetori drepte și ”cozi de rândunică”. Pe partea sudică se află ușa de intrare și pridvorul destinat a susține turnul și corul aflat deasupra pronaosului. Naosul și o parte a altarului au bolți semicilindrice iar la pronaos tavanul este drept. Acoperișul de tablă este flancat de un turn zvelt, întrerupt de un mic foișor acoperit de baza lărgită a fleșei. Pictura interioară datează din anul 1788 și este atribuită zugravului de biserici Dimitrie Ispas din Gilău. Edificiul arhitectural se află pe noua listă a monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *