Meniu

joi, 20 aprilie 2017

Biserica de lemn din Tusa

Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” din Tusa se află în localitatea omonimă din județul Sălaj, sat ce aparține comunei Sâg. Lăcașul de rugăciune se află pe noua listă a monumentelor istorice din România.

Biserica de lemn „Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” din Tusa, județul Sălaj

Se presupune că biserica a fost ridicată la începutul secolului XVIII, însă momentul ridicării acesteia nu este cunoscut, din generație în generație se păstrează o tradiție conform căreia biserica a fost adusă din satul Șeredeiu. Biserica este construită după un plan dreptunghiular, cu pridvor, pronaos, naos și altar poligonal. Naosul are bolta semicilindrică și un arc transversal sculptat. Edificiul arhitectural păstrează mai multe elemente originale; astfel: sculpturile pridvorului, brâul median în forma frânghiei, portalul, consolele și ușile îmbărătești sculptate în decor de frunze de stejar cu ghindă. Acoperișul de șindrilă este flancat de un turn zvelt ce se înalță deasupra pronaosului. 


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *