Meniu

miercuri, 5 aprilie 2017

Biserica de lemn din Zimbor

Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Zimbor se află în localitatea omonimă de pe Valea Almașului din județul Sălaj. Aceasta a fost ridicată la mijlocul secolului al XVII-lea, în 1643.

Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” din Zimbor, județul Sălaj

Edificiul arhitectural este construit în plan dreptunghiular, cu naos, pronaos și altar. Corul este datat din anul 1892. Inițial era o biserică fără turn, așezată direct pe pământ, ulterior s-a adăugat deasupra tinzii o turlă pe tălpi, baza lărgită a fleșei acoperind un mic foișor. Pereții sunt din bârne de stejar prinse la capete în chetori închise cu cep; așezate, mai târziu, pe o fundație de piatră. Deși pictura interioară a fost realizată mult după ridicarea bisericii, deteriorarea acoperișului a permis infiltrarea apei și distrugerea aproape în totalitate a picturii. Doar câteva scene biblice au mai rămas ca mărturie pe pereții din pronaos și din altar. Biserica se află pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *