Meniu

joi, 13 aprilie 2017

Biserica Sf. Arhangheli din Coaș

Biserica ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Coaș se află în satul omonim din județul Maramureș. Aceasta datează din prima jumătate a secolului XVIII.

Biserica ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Coaș, Maramureș

Construit în anul 1730, edificiul arhitectural este ridicat după un plan dreptunghiular: cu naos, pronaos și altar. Acoperișul de șindrilă este flancat de un turn zvelt. Lucru mai rar întâlnit în aceea vreme este faptul că biserica are pereţi cu ziduri de piatră şi ferestre mai mari față de vechile modele de ferestre mici existente la bisericile din lemn ale acelor timpuri. Tavanul este boltit iar pictura interioară lipsește. Pardoseala este sub forma unor pătrate de piatră. Pereții sunt împodobiți cu icoane și șterguri. Printre obiectele originale care încă se mai păstrează se află zăvorul ușii de la intrare și vasul de piatră în care se ține jarul pentru cădelniță. Biserica se află pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *