Meniu

Biserica ”Sf. Voievozi” din Câinenii Mici

Biserica „Sfinţii Voievozi” se află pe Valea Oltului, în satul Câinenii Mici din județul Vâlcea. Aceasta datează de la începutul secolului XIX.

Biserica „Sfinţii Voievozi” din Câinenii Mici, județul Vâlcea

Lăcașul de rugăciune a fost ridicat în anul 1807 și este ctitoria jupanului Frangu Daneş cu familia. Biserica a fost construită după un plan dreptunghiular; cu prispă, pronaos, naos și altar. Turla se ridică deasupra pronaosului. Edificiul impresionează atât prin arhitectura sa (pridvorul, stâlpii, arcadele, cupola, brâul) cât și prin pictură. Pictura interioară datează din anul 1808 și este atribuită zugravilor de biserici ”Manolea” și ”Dinu din Craiova” precum și preotului Radu. Cea exterioară a fost realizată în anul 1841 de zugravii ”Pătru” şi ”Ghiţă Lăzărescu”, pe cheltuiala lui Nicolae Daneş. Biserica se află pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *