Meniu

miercuri, 3 mai 2017

Biserica „Sfinţii Voievozi” din Horezu

Biserica Covrești cu hramul „Sf. Voievozi” și “Sf. Vasile” se află în satul Olari (astăzi cartier al orașului Horezu, Vâlcea), cel mai important centru de ceramică al țării. Aici, în cele 18 ateliere ale olarilor, sunt găzduite expoziții permanente ce reflectă meșteşugul prelucrării lutului. Grație talentului acestor meșteri populari, Ceramica de Horezu a fost inclusă în anul 2012 (7 decembrie) în lista patrimoniului cultural imaterial al umanității, sub egida UNESCO.

Biserica Covrești din Horezu

Biserica fost ridicată  în anul 1826 pe un plan dreptunghiular în formă de navă, cu pridvor, pronaos, naos și altar cu absidă poligonală. Stilul arhitectonic al acesteia este unul tradițional muntenesc, asemănător cu cel al bisericilor sătești de început de secol XIX. Ctitorii lăcașului de rugăciune au fost: Stanciu Covrea cu soția Maria și Dincu Bălănescu cu soția Păuna. Edificiul arhitectural se regăsește pe noua listă a monumentelor istorice din România (cod: VL-II-m-B-09788).


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *