Meniu

luni, 1 mai 2017

Biserica de lemn de la Mănăstirea Dintr-un lemn

Biserica de lemn „Nașterea Maicii Domnului” de la Mănăstirea „Dintr-un lemn” se află în satul Dezrobiți din județul Vâlcea, sat aparținător comunei Frâncești. Aceasta fost ridicată în secolul XV.

Biserica de lemn „Nașterea Maicii Domnului” de la Mănăstirea „Dintr-un lemn”

Între anii 1653-1658, diaconul Paul de Alep îl însoțește pe Patriarhul Macarie al Antiohiei în câteva călătorii prin Țările Române. Cu acest prilej, diaconul consemnează în scris pentru prima oară povestea acestei bisericuțe; astfel acesta spune că un călugăr ar fi găsit o icoană a Maicii Domnului în scorbura unui stejar bătrân. În acel moment aude o voce care îl îndeamnă să înalțe o mănăstire din trunchiul lemnlui, de unde se pare că se trage și numele acestui lăcaș de rugăciune. Icoana Maicii Domnului, de care este legată existența acestui așezământ monahal este păstrată în biserica de zid a mănăstirii. Biserica are o formă dreptunghiulară și este construită din bârne groase, încheiate în coadă de rândunică, cu pridvor deschis, fără turlă și înconjurată la exterior de un brâu în torsadă, săpat în lemnul. Edificiul arhitectural este inclus în noua listă a monumentelor istorice.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *