Meniu

duminică, 14 mai 2017

Biserica de zid din Viorești

Biserica de zid “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” se află în cătunul Viorești din satul Gorunești, comuna Slătioara, județul Vâlcea. Aceasta datează din secolul XVIII.

Biserica “Intrarea în Biserică a Maicii Domnului” din Viorești, județul Vâlcea

Lăcașul de rugăciune, de dimensiuni modeste, a fost ridicat în anul 1781, pe un plan dreptunghiular, cu pridvor închis, pronaos, naos și altar. Biserica este acoperită cu șindrilă și nu are turn. Legenda spune că la acea vreme aici ar fi fost un schit de maici, locul fiind cunoscut şi sub numele de ”Valea Calugăra”. Edificiul arhitectural este remarcabil datorită picturii frizei (partea cuprinsă între arhitravă și cornișă) ce reprezintă grupuri de potecași, plăieși însărcinați cu paza hotarelor dintre Țara Românească și Ardeal. Mica bisericuță este ctitoria vătafilor de plai Ioan Ursanu și Ion Viorel. Pictura datează din 1801 și este atribuită zugravului Dinu din Craiova şi ajutoarelor sale: Gheorghe, Manole și Cochina. Biserica se află pe noua listă a monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *