Meniu

marți, 30 mai 2017

Casa memorială Constantin Brâncuși

Casa memorială Constantin Brâncuși se află în satul Hobița din județul Gorj, localitate ce aparține comunei Peștișani. Aceasta este un monument de arhitectură populară de la sfârșitul secolului XIX.

Casa memorială Constantin Brâncuși din satul Hobița, județul Gorj

Casa din bârne de stejar, cu pridvor și trei odăi, este ridicată pe o temelie din piatră de râu și este acoperită cu șindrilă. Îmbinările bârnelor sunt ascunse sub încrustări cu motivul „frânghiei” și al „dintelui de lup”. De pe prispa sprijinită pe cinci stâlpi de lemn se face intrarea în cele trei odăi: în încăperea de dormit, în cuhnie (locul unde era vatra cu corlată, loc în care se gătea mâncarea și unde se adunau la masă toți ai casei) și în celar (cămara de unde se urcă în pod). Pe lângă casă, gospodăria mai cuprinde un pătul pentru grâne și o pivniță. Muzeul adăpostește mai multe fotografii, albume, documente, cărți și scrisori ce surprind momente din viața şi activitatea artistică a lui Brâncuși. Micul edificiu arhitectural se află pe lista monumentelor istorice din județul Gorj.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *