Meniu

Mănăstirea Arnota

Mănăstirea Arnota se află în satul Bistrița din județul Vâlcea, localitate ce aparține comunei Costești. Aceasta datează din secolul XVII. În anul 1999, Arhiepiscopia Râmnicului (eparhie a Bisericii Ortodoxe Române) a transformat acest așezământ în mănăstire de maici.

Biserica „Sf. Arhangheli” - Mănăstirea Arnota

Mănăstirea Arnota este ctitoria lui Matei Basarab și soției acestuia, Elina. Ansamblul monahal cuprinde: biserica „Sf. Arhangheli” construită în 1634, incinta și corpul de chilii zidite între anii 1852-1856. Biserica are fațadele tencuite și date cu var. Acestea sunt despărțite în două registre inegale, printr-un brâu. Pronaosul este acoperit cu două calote, despărțite printr-un arc în formă de dreptunghi. Naosul este despărțit de pronaos printr-un zid străbătut de o ușă. Deasupra pronaosului se află o turlă octogonală. O a doua turlă se ridică deasupra naosului. Pictura datează din anul 1644 și este atribuită zugravului de biserici Stroe din Târgoviște. În pronaosul bisericii se află mormântul lui Matei Basarab și cel al tatălui său, Danciu vel-vornic. Ansamblul mănăstirii Arnota se află pe lista monumentelor istorice din România (cod LMI VL-II-a-A-09667).


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *