Meniu

Mănăstirea Bistrița, Vâlcea

Mănăstirea Bistrița este un așezământ monahal aflat în satul Bistrița din județul Vâlcea, la poalele muntelui Arnota, pe malul drept al râului Bistrița. Aceasta datează de la sfârșitul secolului XV.

Mănăstirea Bistrița, județul Vâlcea

Zidită între anii 1492-1494, Mănăstirea Bistrița este ctitoria boierilor Craiovești: Barbu, Banul Craiovei și fraților săi: Pârvu vornicul, Danciu armașul și Radu postelnicul. Distrusă din temelii de către Mihnea Vodă la 1509, aceasta a fost refăcută în timpul lui Neagoe Basarab (între 1515 - 1519) tot de către boierii Craiovești. Pictura bisericii, realistă, cu registre largi, a fost executată în anul 1850 de către Gheorghe Tattarescu, pionier al neoclasicismului în pictura românească. Catapeteasma a fost realizată la Viena, din lemn de tei, aurită. Biserica mănăstirii adăpostește moaștele Sfântului Grigorie Decapolitul aduse de la Constantinopol de marele ban Barbu Craiovescu al Olteniei. Deasemenea, mănăstirea deține și o impresionantă bibliotecă de cărți rare, manuscrise și tipărite. Mănăstirea Bistrița este inclusă în Lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *