Meniu

sâmbătă, 13 mai 2017

Mănăstirea ”Dintr-un Lemn”

Mănăstirea ”Dintr-un Lemn” este un așezământ monahal aflat în satul Dezrobiți, localitate aparținătoare comunei Frâncești din județul Vâlcea. Aceasta datează din secolul XVI.

Mânăstirea ”Dintr-un Lemn”

Legenda spune că un călugăr a găsit într-o scorbură a unui stejar secular icoana Maicii Domnului, moment în care o voce îl îndemnă să construiască în acel loc o biserică din trunchiul acelui copac. Călugărul a făcut din lemnul acelui stejar o bisericuță, numită din această pricină "Dintr-un lemn".

Biserica de lemn a mănăstirii ”Dintr-un Lemn”

Biserica de zid „Nașterea Maicii Domnului” din incinta mănăstirii este ctitoria lui Matei Basarab și a boierului Preda Brâncoveanu, fost spătar, culcer și mare vornic; fapt confirmat de tabloul ctitorilor din pronaosul bisericii. Biserica este ridicată după un plan triconc, cu altar octogonal, naos, pronaos și un pridvor deschis, sprijinit pe stâlpi cu arcade.

Biserica de zid „Nașterea Maicii Domnului” 

După restaurarea din 1938-1940, făcută de Ministerul Aerului și Marinei acest ansamblu monahal a devenit în mod simbolic loc de rugăciune pentru aviatori și marinari.

Curtea interioară

Ansamblul monahal alcătuit din biserica de piatră, biserica de lemn, stăreția, turnul-clopotniță, cele două incinți și fântâna Platonida; se află pe noua listă a monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *