Meniu

Mănăstirea Sucevița

Mănăstirea Sucevița este un așezământ monahal aflat în satul Sucevița din județul Suceava. Aceasta datează din secolul XVI și este inclusă în lista Patrimoniului Cultural Mondial, sub egida UNESCO.

Biserica „Învierea Domnului” a mănăstirii Sucevița

Edificiul construit în stilul arhitecturii moldovenești, cu îmbinarea unor elemente de artă bizantină și gotică asociate cu elemente arhitecturale preluate de la vechile biserici de lemn, este ctitoria familiilor Movileștilor, familii de boieri, cărturari și domnitori ai Moldovei și Țării Românești. Ansamblul mănăstirii Sucevița cuprinde mai multe clădiri declarate monument istoric; astfel: biserica „Învierea Domnului”, paraclisul, chiliile, zidul de incintă și cele două turnuri de pa latura nordică. Biserica este ridicată după un plan trilobat, cu pridvorul închis. Mai târziu se adaugă două mici pridvoare deschise (cu influență muntenească) sprijinite pe stâlpi legați de arcuri în acoladă. Pictura murală interioară și exterioară de o mare valoare artistică, reprezintă scene biblice din Vechiul și Noul Testament.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *