Meniu

vineri, 21 iulie 2017

Casa memorială Alexandru Vlahuță de la Agapia

Casa memorială Alexandru Vlahuță de la Agapia este un muzeu înființat în casa în care a locuit scriitorul Alexandru Vlahuță. Aceasta a fost construită în anul 1885 în apropierea Mănăstirii Agapia din județul Neamț.

Casa memorială Alexandru Vlahuță de la Agapia

Casa de lemn este construită în satul mănăstiresc de lângă Mănăstirea Agapia și se datorează macii Elisabeta Străjescu, sora lui Vlahuță. Sora scriitorului s-a călugărit la Mănăstirea Agapia în anul 1880, după ce a rămas văduvă. În 1890 s-au călugărit și părinții lui Alexandru Vlahuță cu numele de Elisabeta și Nectarie. Elisabeta Străjescu a ridicat o căsuță cu pridvor, unde, mai târziu, s-a mutat și mama sa. Aici, în timpul verii, scriitorul Alexandru Vlahuță venea împreună cu alți prieteni la odihnă. Astăzi casa adăpostește o expoziție memorială cu obiecte personale ale familiei Vlahuță; printre care: mobilier, haine, fotografii, scrisori și cărți

Începând cu anul 2004 casa scriitorului Alexandru Vlahuță de la Mănăstirea Agapia se află pe lista monumentelor istorice din județul Neamț.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *