Meniu

marți, 11 iulie 2017

Mănăstirea Bogdana

Mănăstirea Bogdana este un așezământ monahal aflat în municipiul Rădăuţi din judeţul Suceava. Biserica mănăstirii, cu rol de necropolă domnească, datează din secolul XIV și a fost ctitorită de către întemeietorul statului feudal moldovean, Bogdan I al Moldovei.

Biserica "Sf. Nicolae" a mănăstirii Bogdana

Biserica mănăstirii are hramul "Sf. Nicolae" și este prima construcție religioasă de piatră din Moldova, păstrată în forma ei originală până astăzi. Aceasta nu are turlă și se compune dintr-un pridvor, pronaos, naos și altar. Deasupra navelor laterale din naos au fost construite două încăperi boltite la care se ajunge pe o scară interioară. Între pridvor și pronaos și între pronaos și naos pereții despărțitori sunt străpunși de uși la mijloc. Picturile interioare au fost realizate în vremea lui Alexandru cel Bun (1400-1432), refăcute în timpul domnitorului Ștefan cel Mare, apoi în 1558, în perioada lui Alexandru Lăpușneanu, urmând a fi repictate în perioada 1745-1750, în timpul episcopului Iacob Putneanul.

Edificiul arhitectural se află pe lista monumentelor istorice din judeţul Suceava.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *