Meniu

marți, 22 august 2017

Biserica de lemn a Mănăstirii Izbuc

Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Izbuc se află la poalele munților Codru-Moma, în satul Cărpinet din județul Bihor. Aceasta datează de la sfârșitul secolului XVII.

Biserica de lemn „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Izbuc

Lăcașul de rugăciune a fost construit în anul 1696, în localitatea Beiuș. În anul 1954 edificiul arhitectural a fost mutat în incinta Mănăstirii Izbuc. Biserica a fost ridicată în formă de navă pe o fundație din piatră de râu; cu altar, naos și pronaos. Intrarea în biserică se face printr-o ușă din lemn, sculptată. Acoperișul, cu învelitoare de șindrilă, este străpuns de o turlă piramidală ce se ridică deasupra pronaosului. În ciuda vechimii sale, bisericuța de lemn nu se regăsește pe lista monumentelor istorice din România.

Biserica "Adormirea Maicii Domnului" şi "Duminica Sfinţilor Părinţi de la Sinodul I Ecumenic" a Mănăstirii Izbuc

Mănăstirea Izbuc este renumită pentru izvorul unic în Europa, cunoscut sub numele de ”Izbucul intermitent de la Călugări”. Tradiția spune că apa care ţâșneşte cu intermitență dintre pietre, are puteri miraculoase. Potrivit legendei, izvorul tămăduitor a devenit cunoscut după ce un copil orb care se plimba în zonă, i-a auzit susurul şi s-a oprit să se spele. După ce şi-a atins ochii cu apă, băiatul a început să vadă.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *