Meniu

miercuri, 2 august 2017

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de Scaun a Sucevei este o fortăreață medievală aflată pe latura de est a orașului, în lunca văii Sucevei. Aceasta a fost ridicată la sfârșitul secolului XIV, cu scop de apărare împotriva atacurilor imperiului otoman. Edificiul arhitectural se află pe lista monumentelor istorice din România.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea a fost construită în secolul al XIV-lea (1375 -1391) de Petru I Mușat, fortificată în următorul secol de Ștefan cel Mare și distrusă în anul 1675 de Dumitrașcu Cantacuzino, fiul marelui vistiernic Mihai Cantacuzino. Construcția inițială (fortul mușatin) avea forma unui patrulater regulat, având în cele patru colțuri câte un turn de apărare. Zidurile au fost construite din piatră brută, cu umplutură de piatră măcinată legată cu mortar și cărămidă sfărâmată. Cetatea avea o curte interioară unde se afla camera de gardă. De-a lungul zidurilor erau săpate mai multe pivnițe, deasupra cărora se aflau încăperi cu destinații precise: camera domnitorului, camera doamnei, baia domnească, depozitul de alimente, un paraclis și o închisoare. În vremea lui Ștefan cel Mare s-a ridicat zidul de incintă în jurul fortului mușatin, s-a lărgit șanțul de apărare și  s-a construit un pod mobil pentru accesul în cetate și o încăpere destinată a fi depozit de praf de pușcă.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern pentru o vacanță reușită. Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *