Meniu

vineri, 11 august 2017

Mănăstirea Valea Bistrii

Mănăstirea ”Sfinţii Ierarhi Iorest şi Sava” este un așezământ monahal aflat în satul Valea Bistrii, localitate componentă a orașului Câmpeni din județul Alba. Mănăstirea Valea Bistrii face parte din Protopopiatul Câmpeni, Arhiepiscopia Ortodoxă Alba Iulia.

Mănăstirea ”Sfinţii Ierarhi Ilie Iorest şi Sava Brancovici” din Valea Bistrii, județul Alba

Așezată într-o zonă mirifică a munților Apuseni, sfânta mănăstire și-a început povestea în anul 1988 atunci când o familie de credincioși (Precup Gheorghe și Aurelia) din sat au donat terenul pe care astăzi se află locul de rugăciune. În 1999 au început lucrările, urmând ca doi ani mai târziu aşezarea monahală din Valea Bistrii să funcționeze ca schit de maici. În 2001 se ridică biserica și corpul de chilii. Începând cu luna octombrie a anului 2013, monahia Taisia Savu a fost numită stareţa mănăstirii, în prezent obştea numărând cinci suflete. Maicile slujesc sub oblăduirea duhovnicului lor, părintele protosinghel Mihail Vasilache.

Biserica de lemn a Mănăstirii Valea Bistrii

Biserica Mănăstirii Valea Bistrii a fost construită din lemn, pe o fundație de piatră şi acoperită cu şindrilă. Micul edificiu arhitectural are o prispă deschisă sprijinită pe stâlpi de lemn cu arcade, pronaos, naos și altar. Un turn-clopotniță zvelt se ridică deasupra pronaosului. Acesta este întrerupt de un foișor, cu opt stâlpi, acoperit de baza lărgită a fleșei.

Căsuța de lemn a familiei Precup Gheorghe și Aurelia din satul Valea Bistrii, Alba

În imediata apropiere, împrejmuită de un gard, se află căsuța de lemn a celor care au fost Precup Gheorghe și Aurelia, donatorii terenului pe care se află așezământul de maici. 


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *