Meniu

joi, 28 septembrie 2017

Cetatea medievală de la Enisala

„Cetatea Enisala” este o fortăreață medievală (monument istoric) aflată în apropierea satului Enisala din județul Tulcea, pe un deal calcaros care domină zona lacurilor Razim și Babadag.

Cetatea Enisala pe Dealul Heraclea

Incinta cetății are în componență patru turnuri de colț și doi contraforți, între aceștia desfășurându-se curtinele cu înălțimi între 5 și 10 m. Primul turn, cel mare, a fost ridicat după un plan trapezoidal, iar cel de-al II-lea și al III-lea după un plan pentagonal la exterior și patrulater în interior. Între primele două turnuri se află primul contrafort, patrulater. Turnul 4, de colț, este cel care închide incinta cetății și are un plan patrulater. Al II-lea contrafort, masiv, de zidărie plină, trapezoidal, are zidul de incintă drept bază. Singura clădire de piatră păstrată în interiorul incintei, alipită zidului sud-estic, este bazinul de apă a cetății.

Ruinele fortăreței medievale Enisala

Element arhitectonic ce atrage în mod deosebit atenția, este bastionul porții principale, de origine orientală, cu arcadă dublă, întâlnită frecvent în evul mediu și utilizată de constructorii bizantini la diverse edificii; printre care și la Cetatea Neamțului, la biserica ”Sf. Nicolae” Domnesc de la Curtea de Argeș și la bisericile moldovenești ctitorite de voievodul Ștefan cel Mare.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *