Meniu

miercuri, 27 septembrie 2017

Monumentul Independenței din Tulcea

Monumentul Eroilor din Războiul pentru Independenţa României din Tulcea este amplasat pe colnicul Hora, astăzi dealul Monumentului, acolo unde se află și ruinele fostei cetăţii Aegyssus, fortăreață datată de la sfârșitul sec. IV î.H - începutul sec. III î.H.

Monumentul Independenței din Tulcea (septembrie 2017)

Liga pentru propăşirea Dobrogei, condusă de poetul Ioan S. Neniţescu, a avut iniţiativa ridicării unui monument ca omagiu adus eroismului şi al vitejiei poporului român în războiul pentru eliberarea de sub dominaţia otomană (1877-1878), astfel, la 17 octombrie 1879, în prezenţa regelui Carol I, a fost pusă piatra de temelie a edificiului. Monumentul este opera de artă a sculptorului George Vasilescu.

Portul Tulcea văzut de pe Dealul Monumentului

În formă iniţială, monumentul era amplasat pe soclu de plan pătrat, în două trepte, realizat din granit de Dobrogea, plasat pe un piedestal în formă de două volume paralelipipedice şi un trunchi de piramidă, ornate cu brâu şi cornişă pe care se înalta maiestuos un obelisc înalt de 22 de metri realizat din granit de Ravenă. La baza obeliscului, se aflau două elemente sculpturale, un dorobanţ cu armă pe umăr şi o goarna în mâna şi un vultur cu aripile deschise.

Monumentul Eroilor (vedere laterală)

Cu prilejul aniversării centenarului cuceririi Independenţei de stat a României, în anul 1977, Monumentul şi-a recăpătat formă să iniţială. Edificiul arhitectural se află pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *