Meniu

marți, 10 octombrie 2017

Barajul și lacul Vidraru

Vidraru este un lac de acumulare situat în Munții Făgăraș (între versanții Pleașa și Vidraru), creat prin construcția unul baraj pe râul Argeș, cunoscut ca Barajul Vidraru. Între Masivul Frunții și Ghițu (grupării montane ce aparțin lanțului carpatic al Meridionalilor), în apele lacului se adună debitele râurilor Capra, Buda, Cernatul, Doamnei, Vâlsanul, Topologul, Valea lui Stan și Limpedea.

Barajul și lacul Vidraru

Construit între anii 1960-1966, Barajul Vidraru a avut ca scop principal producția de energie electrică și prevenirea inundațiilor pe perioada anului cu precipitații abundente. Odată construit, barajul a devenit o atracție turistică, atât pentru drumeții montane cât și pentru practicarea sporturilor nautice și extreme. Pe barajul Vidraru se află cea mai înaltă pistă de lansare pentru bungee jumping. Pe malul lacului este amenajat un ponton de unde se pot face croaziere cu vaporul sau se pot închiria hidrobiciclete și bărci cu vâsle pentru pescuit sau plimbări de agrement.


Pe linia barajului, în vârful unei stâncării, se află o statuie gigantică al lui Prometeu, operă a sculptorului Constantin Popovici. La mică distanță, înspre Curtea de Argeș, se află Cetatea Poenari, important monument istoric și arhitectural al secolului XIV.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *