Meniu

duminică, 12 noiembrie 2017

Podul lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu (monument al naturii) se află în satul mehedințean Ponoarele și este o arcadă de piatră peste care trece drumul județean Baia de Aramă - Drobeta Turnu-Severin (DJ670). Podul Natural de la Ponoarele s-a format prin prăbuşirea tavanului Peşterii Podului formând un pasaj suprateran cu o grosime de 9 m, lungime de 30 m, lățime de 22 m și o înălțime de 13 metri.

Podul lui Dumnezeu

Podul lui Dumnezeu, constituit din calcare stratificate, este unicul pasaj natural rutier funcțional din lume, al doilea ca mărime din Europa și cel mai mare pod natural din România.

Imagine de ansamblu

Una din legendele legate de acest pod natural spune că în Peştera Ponoarele locuia Necuratul; astfel, oamenii l-au rugat pe Dumnezeu să îi scape de diavol. Ascultându-le ruga, Dumnezeu a lovit tavanul peşterii cu palma, prăbuşindu-l peste intrare. Diavolul însă a scăpat, ieșind pe cealaltă gură a peșterii și s-a agățat cu ghearele de vârful Dealul Peșterii, urcând apoi pe o stâncă, ce-i poartă și astăzi numele. Podul natural, alături de Lacul Zătonul Mare, Lacul Zătonul Mic și Câmpul cu lapiezuri, face parte din aria naturală protejată Complexul carstic de la Ponoarele.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *