Meniu

luni, 11 decembrie 2017

Pasul Șetref

Pasul Şetref este o trecătoare din Carpații Orientali ce asigură legătura între Depresiunea Maramureşului şi Podişul Transilvaniei, prin drumul național DN17C.


Trecătoarea este situată la o altitudine de 818 m. în Carpații Maramureșului și Bucovinei (între Munții Țibleș și Munții Rodnei) și leagă satul Dealul Ștefăniței din județul Bistrița-Năsăud de localitatea Săcel aflată în județul vecin, Maramureș.


În apropierea pasului Șetref se află trei rezervații naturale de interes național; astfel: Peștera și izbucul Izvorul Albastru al Izei și Izvorul Bătrâna (o fostă dolină unde apele „pârâului Măgurii” pătrund printr-un mic canion, formând cascade) incluse în Parcul Național Munții Rodnei și Zăvoaiele Borcutului, zonă protejată declarată monument al naturii.



În arealul Zăvoaielor Borcutului sunt două izvoare minerale (feruginoase, sodice, calcice, bicarbonate și carbogazoase) care ies la suprafață printr-un con de travertin, acoperit cu vegetație formată în cea mai mare parte din specii de rășinoase.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *