Meniu

marți, 5 decembrie 2017

Pietrele Doamnei

Rezervația naturală Pietrele Doamnei este o arie protejată de interes național desemnată în scopul protejării biodiversității și menținerii într-o stare de conservare favorabilă a florei spontane și faunei sălbatice aflate în acest areal. Pe teritoriul rezervației se află o formațiune calcaroasă cunoscută sub numele de ”Pietrele Doamnei”, denumire de la care provine numele acesteia.


Aria naturală se întinde pe o suprafață de 253 de hectare în versantul nordic al Munților Rarău (grupare montană ce aparține Carpaților Orientali), la o altitudine medie de 1.400 m, în partea de sud a orașului Câmpulung Moldovenesc.


Zonă montană (stâncării, grohotișuri, văii, doline, păduri de conifere, păduri în amestec, pajiști, stepe, pășuni alpine) de interes geologic, peisagistic, floristic și faunistic, adăpostește un număr impresionant de specii de plante (piciorul cocoșului de munte, didiței, bulbuc de munte, floare de colț, clopoțel de munte, papucul doamnei, argințică) și animale (urs brun, cerb, ciută, râs, cocoș de munte, minuniță, ciocănitoare de munte) rare.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *