Meniu

marți, 12 decembrie 2017

Valea Vaserului

Valea Vaserului este un curs de apă ce își are obârșia în Munții Maramureșului. Format din izvoarele Boului și Munceii Albi, Vaserul atinge o lungime totală de 62 km. și este cel mai important afluent al râului Vișeu.

Valea Vaserului în amonte

De la obârșie până la vărsare, Valea Vaserului adună apele mai multor pâraie (Valea Scradei, Miraj, Glâmboaca, Valea Rea, Osoi, Catarama, Măcislău, Novicior, Novăț, Coman, Valea Babei, Puru, Lostun, Făina, Botiz și Valea Peștilor) ajungând la un debit mult mai mare decât al emisarului său, râul Vișeu.

Monănița pe traseu

De-a lungul cursului superior al Văii Vaserului (între Vișeu de Sus și stația Coman, aproape de granița cu Ucraina) este o cale ferată cu ecartament îngust, cunoscută și sub numele de Mocănița de pe Valea Vaserului.

Stație pentru alimentare cu apă a locomotivei (Km 15)

Atât vara cât și iarna, între Vișeu de Sus și Paltin, pe o distanță de 21,6 km, trenulețul „Mocănița” desfășoară un traseu în scop turistic în arealul Parcului Național Munții Maramureșului. Calea Ferată Forestieră Vișeu se află pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *