Meniu

miercuri, 6 iunie 2018

Biserica de lemn „Pogorârea Sf. Duh” din Poienița Voinii

Biserica de lemn „Pogorârea Sfântului Duh” din satul Poienița Voinii, comuna Bunila, județul Hunedoara, este un lăcaș de cult ortodox aflat Ținutul Pădurenilor. Aceasta datează din anul 1931 (de pe vremea preotului Teodor Murgău) și este ctitoria lui Aron Faur, un credincios al locului.

Biserica de lemn „Pogorârea Sfântului Duh” din satul Poienița Voinii, Hunedoara

Biserica a fost ridicată după un plan cruciform, pe un deal de la intrarea dinspre răsărit în pitorescul sat Poienița Voinii. Aceasta are în componență un pridvor deschis sprijinit pe stâlpi cu arcade, un pronaos dreptunghiular, un naos și altarul. Acoperișul, cu învelitoare de tablă, este străpuns deasupra pronaosului de turnul clopotniță. Fresca interioară a fost realizată mult mai târziu (1962-1964) și este opera pictorilor Constantin Nițulescu din București și Teodor Zaharia din Brașov.

Drumul de intrare în satul Poienița Voinii

În satul Poienița Voinii s-a născut regretatul interpret de muzică populară Drăgan Muntean. Aici, în casa natală, în timpul vieții, cunoscutul rapsod a amenajat un muzeu ce adăpostește mai multe obiecte reprezentative pentru Ținutul Pădurenilor.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *