Meniu

miercuri, 13 iunie 2018

Biserica Mănăstirii Colț

Biserica Mănăstirii Colț este un lăcaș de cult ortodox aflat la poalele Munților Retezat, în satul Suseni, județul Hunedoara. Ctitorie a cnezilor Cândea, aceasta datează din secolul al XIV-lea și face parte din patrimoniul cultural creștin al României.

Biserica cnezilor Cândea din Suseni, Hunedoara

Lăcașul de rugăciune cu hramul „Duminica Tuturor Sfinților” a fost construit din piatră brută. Acesta are în componență un naos dreptunghiular și un altar deasupra căruia se înalță un turn cu trei nivele, fortificat, din piatră. Etajele superioare ale turnului aveau rol de locuință, iar cel de jos era destinat apărării, fiind prevăzut cu câteva ferestre de tragere. Pictura interioară a fost realizată între anii 1377 și 1450, urmând ca în 2001 să fie supusă unei ample restaurări.


În perioada comunistă, biserica a fost transformată în grajd pentru animale. În anul 1994 se revine la viața monahală, iar astăzi așezământul cu cele patru măicuțe are statut de schit . Edificiul arhitectural se află pe lista monumentelor istorice din județul Hunedoara.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *