Meniu

vineri, 22 iunie 2018

Casa natală a lui Aurel Vlaicu

Casa natală a lui Aurel Vlaicu se află în satul Binținți (astăzi Aurel Vlaicu) din județul Hunedoara. Aceasta a fost construită în anul 1880 și este casa în care s-a născut marele inginer, inventator și pionier al aviației române și mondiale, Aurel Vlaicu (1882-1913).


Casa este locuită astăzi de un nepot al aviatorului, însă păstrează arhitectura inițială cu fruntar tencuit și geamuri mari cu rame de lemn. În anul 1925, Liceul ,,Aurel Vlaicu" din Orăştie a aplicat pe fațadă o placă memorială în semn de prețuire față de fostul inventator român. Casa natală a lui Aurel Vlaicu se află pe lista monumentelor istorice din România.

Imagine de ansamblu (în plan apropiat, monumentul aviatorului)

În imediata vecinătate a casei a fost înființat în anul 1980 Muzeul Memorial „Aurel Vlaicu”. Cădirea adăpostește o colecție de obiecte legate de activitatea inventatorului; printre care: machetele avioanelor construite de pilot, un gramofon, un magneton, o bicicletă, membrane de telefon, un cazan cu aburi construit de Vlaicu, schițele unor proiecte de invenții, fotografii și scrisori.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *