Meniu

sâmbătă, 30 iunie 2018

Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor este cetatea medievală a Hunedoarei, unul din cele mai importante monumente de arhitectură gotică a țării și cea mai mare construcție de secol XV din România.

Castelul Corvinilor

Considerat unul dintre cele mai frumoase castele din lume, acesta a fost ridicat în secolul al XV-lea de Ioan de Hunedoara. Impunătorul edificiu prevăzut cu turnuri, bastioane și un donjon, este amplasat pe o stâncă în jurul căreia curge pârâul Zlaști.

Detaliu exterior

Inițial cetatea, transformată astăzi în muzeu, a servit ca important punct strategic de apărare, dar și reședință feudală. De-a lungul vremii Castelul de Hunedoara a suferit mai multe transformări; astfel i s-au adăugat turnuri și bastioane (Turnul Capistrano, Turnul buzduganelor, Bastionul alb), săli dedicate anumitor destinații selecte (Sala Dietei, Sala Cavalerilor) și un donjon.

Sala Cavalerilor

În curtea interioară a castelului se află o fântână adâncă de 30 de metri, care, conform legendei, ar fi fost săpată de trei prizonieri turci. În schimbul reușitei (dacă vor da de apă), acestora li s-a promis libertatea. Cei trei au muncit din greu timp de 15 ani, însă când au terminat fântâna, stăpânii s-au dovedit a fi fără de cuvânt și fără de suflet. Truda nerăsplătită i-a făcut pe cei trei să-și scrijelească durerea pe zidul fântânii printr-un ultim mesaj: „Apă ai, inimă n-ai”. Castelul Corvinilor este unul din cele mai importante obiective medievale aflate pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *