Meniu

duminică, 1 iulie 2018

Biserica reformată din Geoagiu

Biserica reformată din Geoagiu a fost construită în secolul al XVII-lea și se află la câțiva pași de Capela romanică ”Rotonda”, singurul edificiu din țară care s-a păstrat aproape intact, de la momentul construcției (secolul XI) și până în zilele noastre.

Biserica reformată din Geoagiu

Biserica a fost construită din pietre tombale (funerare), aspect vizibil în zidurile acesteia, acolo unde sunt încastrare morminte din perioada renascentistă și monumente funerare romane. Îluminatul se face prin câteva mici ferestre tipice arhitecturii gotice. La intrare în biserică străjuiesc doi lei funerari romani, aduși din castrul roman Germisara.

Interior

Turnul acestui edificiu a stârnit de-a lungul timpului o mare curiozitate datorită faptului că nu are o ușă de acces, îi lipsesc geamurile și nu are o lucarnă de aerisire pe învelitoarea acoperișului. În jurul acestei nedumeriri s-au creat mai multe legende referitoare la ce ar ascunde interiorul acelui turn.

Intrarea cu statuetele celor doi lei romani

Biserica reformată din Geoagiu a fost renovată în anul 1867 de către un anume Kún Kocsárd (fost descendentul unei familii nobiliare ardelene din comitatul Trei Scaune), iar în 1930 a fost reconstruită după planurile lui László Debreczeni, architect și inginer-constructor în cadrul Eparhiei Reformate din Ardeal.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *