Meniu

sâmbătă, 5 octombrie 2019

Mănăstirea Vorona

Mănăstirea Vorona este un așezământ monahal aflat în mijlocul unei păduri din apropierea satului Vorona, judeţul Botoşani. Aceasta datează din secolul al XVIII-lea și are hramul "Naşterea Maicii Domnului".

Ansamblul mănăstirii Vorona

Ansamblul mănăstirii are în componență: Biserica "Adormirea Maicii Domnului", Biserica "Naşterea Maicii Domnului", Biserica ”Sf.Nicolae”, chiliile și câteva anexe gospodărești.

Biserica "Adormirea Maicii Domnului"

Biserica "Adormirea Maicii Domnului"  a fost ridicată între anii 1793 - 1803 după un plan poligonal circular, cu absida estică semicirculară şi absidele laterale semicirculare în interior, cu pronaos, naos și altar. Acoperişul este străpuns de  trei turle octogonale în formă de bulb de ceapă. Catapeteasma este sculptată în lemn de tisă şi pictată în stil neoclasic. În patrimoniul bisericii se află două tablouri pictate pe pânză reprezentând "Patimile Mântuitorului" şi "Judecata universală".

Biserica "Naşterea Maicii Domnului"

Biserica "Naşterea Maicii Domnului" (secolul al XVIII-lea) a fost înălțată după un plan triconc, cu pronaos, naos, altar și pridvor închis. Deasupra acoperișului se ridică trei turle de lemn în stil rusesc.

Chilia în care a vieţuit ca frate (1929-1931) Toader Arăpaşu, viitorul Patriarh Teoctist

În incinta mănăstirii este păstrată chilia în care a vieţuit ca frate între anii 1929-1931 Toader Arăpaşu, viitorul Patriarh Teoctist. Ansamblul Mănăstirii "Adormirea Maicii Domnului" din Vorona se află pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *