Meniu

joi, 21 noiembrie 2019

Casa memorială Mihai Eminescu

Casa memorială Mihai Eminescu se află în localitatea Ipotești din județul Botoșani. Este  locul în care a trăit Mihai Eminescu (1850-1889), astăzi  locuința găzduind un muzeu memorial dedicat marelui poet român.

Casa memorială Mihai Eminescu de la Ipotești

Casa datează din anul 1850, atunci când Gheorghe Eminovici a cumpărat o moșie în satul Ipotești, unde încropește o gospădărie cu toate cele necesare unor oameni înstăriți. Casa are trei camere (salonul familiei, biroul tatălui lui Eminescu, dormitorul mamei și surorilor poetului) și un pridvor. Pe proprietate se mai află o bisericuță de familie, iar în spatele acesteia, mormintele Ralucăi și a lui Gheorghe Eminovici (părinții lui Eminescu) și cele ale lui Iorgu și Nicu, doi dintre frații poetului.

Biserica familiei Eminovici

În curtea casei memoriale de la Ipotești se află o construcție țărănească de epocă ridicată în stil moldovenesc, care a aparținut doctorului Papadopol. Clădirea găzduiește Muzeul de etnografie al Centrului Național de Studii de la Ipotești și este locul unde Horia Bernea și-a pictat tablourile.

Casa doctorului Papadopol

Casa memorială Mihai Eminescu de la Ipotești se află pe lista monumentelor istorice botoșănene.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *