Meniu

marți, 12 noiembrie 2013

Piaţa Sfatului din Braşov

Piața Sfatului este un rond în centrul vechi al Brașovului, loc unde odinioară se organizau târguri, atât pentru negustorii localnici (saşi şi români), cât și pentru cei veniți din Ungaria.

Piaţa Sfatului

În apropierea pieței se află mai multe obiective de interes istoric, cultural și turistic (lăcaşuri de cult, monumente istorice și de arhitectură, muzee, case memoriale); printre care:
Biserica Neagră (unul dintre cele mai reprezentative monumente de arhitectură gotică din România, datând din secolele XIV-XV),
* Biserica "Adormirea Maicii Domnului" - Cetate (construită în anul 1896 şi pictată în 1936),
Casa Sfatului (construită în secolul al XVI-lea, iniţal ca turn de apărare),
Casa Negustorilor, construită între anii 1541 şi 1547 de către Appolonia Hirscher, văduva cunoscutului jude al Brașovului Lukas Hirscher.
Casa Mureşenilor (construcție datată în secolul al XV-lea, astăzi clădirea găzduiește un muzeu dedicat unor descendenți ai familiei Mureșenilor: Iacob Mureșianu, redactor al Gazetei Transilvaniei între anii 1850-1877 și Andrei Mureșanu, autorul versurilor Imnului național Deșteaptă-te, române!).
* Poarta Ecaterinei construită în secolul al XVI-lea și având rolul de a facilita accesul locuitorilor din Șcheii Brașovului spre Piața Sfatului.
Bastioanele Fierarilor și Graft, Turnul Alb și Turnul NegruPoarta Șchei și Strada Sforii.

Piața Sfatului este una din cele mai cunoscute zone ale municipiului Brașov, aici sunt organizate diverse evenimente (târguri, spectacole) de interes local, național și internațional. Piaţa a găzduit începând cu anul 1992 şi până în 2005 Festivalul de muzică uşoară „Cerbul de Aur”.

Vola.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *