Meniu

sâmbătă, 9 octombrie 2021

Schitului Botoş

Schitului Botoş este un așezământ monahal aflat în satul omonim din județul Suceava, localitate ce aparține comunei Ciocănești. Acesta a fost ridicat între anii 1990-2007 și aparține Patrimoniului cultural creștin al României.

Poarta de intrare în „Micul Athos românesc“

Ansamblul arhitectonic cuprinde: biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“ (ridicată în stil moldovenesc, fără turlă), agheasmatarul, corul de chilii şi trapeza. 

Schitul Botoș (imagine de ansamblu)

Schitul Botoș, denumit și „Micul Athos românesc“ datorită amplasamentului (de aici se pot admira vârfurile masivului Suhard), a fost ridicat pe locul unde 37 de călugări s-au nevoit în vremea prigoanei comuniste participând în ascuns la Sfintele Liturghii zilnice. În urma Decretului 410 din 1959 (un document legislativ adoptat de conducerea Marii Adunări Naționale) ce viza o "reformă monahală" hotărată de Guvern în mod independent față de Sinodul Bisericii Ortodoxe, călugării au fost arestaţi, înlănțuiți și întemnițați. 

Biserica „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel“

Lăcașul de rugăciune a fost construit din lemn, pe o fundație de piatră, de către o echipă de meșteri sub îndrumarea lui Străjeru Ilie din Pojorâta. Fresca interioară este atribuită pictorului Viorel Costin, din Botoşani. Schitul Botoș este un loc mirific ce îți dăruiește o clipă de linişte a minţii şi un strop de odihnă a sufletului. Merită văzut!


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *