Meniu

sâmbătă, 28 iulie 2018

Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia a fost capitala Daciei și cel mai important centru militar, religios și politic al fostului stat dac. Ruinele fortăreței dacice se află în Munții Orăștiei, pe teritoriul administrativ al satului Grădiștea de Munte, comuna Orăștioara de Sus, județul Humedoara. Situl arheologic de la Gradiștea a fost inclus în anul 1999 pe lista patrimoniului cultural mondial, sub egida UNESCO.

Sarmizegetusa Regia (sanctuarul central și discul solar)

Sarmizegetusa Regia este cunoscută ca fiind cea mai mare (cca. 4,5 km) aşezare dacică, unde partea centrală era ocupată de fortificaţie şi de zona sacră, iar pantele dealului de două zone civile: cartierul civil de vest și cartierul civil de est. În zona sacră (aflată pe cele două mari terase) au fost identificate vestigiile a şapte temple, un altar impresionant și o rețea sistematică (de distribuire și evacuare a apei) de canale din piatră şi conducte din tuburi de teracotă.

Drum dacic

Acesul dintre zona sacră și fortificaţie şi se făcea prin intermediul unui drum pavat cu blocuri masive de calcar. Cetatea dacică Sarmisegetusa se află pe lista monumentelor istorice din România.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *