Meniu

luni, 20 septembrie 2021

Mănăstirea Coșula

Mănăstirea Coșula este un așezământ de călugări aflat în satul Coșula din județul Botoșani. Aceasta a fost ctitorită în 1535 de marele vistiernic Matiaș Cosulvei, sfetnicul domnitorului Petru Rareș, iar astăzi aparține Patrimoniului cultural creștin al României.

Biserica "Sf. Nicolae"

Așezământul cuprinde: Biserica "Sf. Nicolae"(1535), casa egumenească (secolul al XVII-lea), arhondaricul (1848), trapeza (secolul al XVII-lea), cuhniile (secolul al XVII-lea), turnul clopotniță (secolul al XVIII-lea) și zidul de incintă din secolul al XVII-lea. Biserica "Sf. Nicolae" este singurul lăcaș de cult din județ care a avut și exteriorul pictat. Edificiul arhitectural are o frescă veche de peste 500 de ani, pictată cu o culoare cunoscută ca Galben de Coșula.

Casa egumenească 

Casa egumenească din curtea Mănăstirii Coșula datează din secolul al XVII-lea și este alcătuită din două nivele, cu cerdac la etaj, coloane la parter și beci la subsol. Ansamblul arhitectural al Mănăstirii Coșula se află înscris pe Lista monumentelor istorice botoșănene.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *