Meniu

sâmbătă, 21 octombrie 2017

Bazilica Adormirea Maicii Domnului din Cacica

Bazilica „Adormirea Maicii Domnului” este o biserică romano-catolică aflată în satul Cacica din județul Suceava. Aceasta a fost construită în anul 1904 de către comunitatea poloneză a satului, la inițiativa preotului paroh Kasper Słomiński.

Bazilica „Adormirea Maicii Domnului” din Cacica, Suceava

Biserica a fost ridicată în stil neogotic în crucieră, din piatră cioplită și cărămidă roșie presată, fiind acoperită cu eternit. Pe turlă este montat un balcon circular, susținut de mai multe coloane din piatră terminate în formă de turnulețe, de forma unor capele. Ferestrele prezbiteriului sunt acoperite cu vitralii care reprezintă cele cinci mistere de slavă ale Rozariului Maicii Domnului. Iconostasul, din lemn de tei, a fost realizat de câțiva meșteri austrieci Interiorul bisericii a fost amenajat cu mobilierul din stejar sculptat. Altarele și statuetele au fost realizate din lemn de tei sculptat de către cunoscuta firmă "Stuflesser" din Tirol. În anul 1914 a fost construit corul, iar în 1937, biserica este dotată cu o orgă clasică.


Pentru pelerinajele mariane de la această biserică, Papa Ioan Paul al II-lea a acordat în anul 2000 acestui lăcaș de cult titlul de Basilica Minor; astfel, biserica romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului”din Cacica se numără printre cele 1600 de bazilici minore aflate în întreaga lume.


Situată în Băile Felix, lângă ștrandul Apollo, Vila DIANA vă oferă plăcerea recreerii
într-un loc liniștit, ambianța și confortul modern petrecerii unei vacanțe reușite.
Vă așteptăm cu drag!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

✉ ✉ ✉ Formular de contact (◑‿◑)

Nume

E-mail *

Mesaj *